Bucket List aku

by - 18:49






Beberapa hari lepas, kawan aku bertanya pasal senarai baldi aku? Bukan baldi mandi ek, bucket list. Senarai yang nak di buat dan pernah di buat sepanjang hidup ko orang lah. Bucket list aku memang panjang dan berharap suatu hari nanti bucket list aku tercapai.

Sebenarnya ada bucket list ini bagus juga, sebagai guide apa yang kita hendak capai dalam hidup, jangan plak buat bucket list yang tak realistik. Misalnya nak terbang macam superman, sampai bila la takkan tercapai bucket list tu.

Inilah senarai baldi aku, ada yang dah tercapai dan ada yang belum lagi tercapai dan apakah bucket list anda? 


Senarai Baldi aku :P

Travel

1.Universal Studio Singapore ✔ 2013
2. Gua Mulu, Sarawak
3.Gua Niah, Sarawak ✔ 2016
4.Gua Tempurung,Perak
5.Gua Pari-pari / Fairy Cave, Sarawak
6.Taman Negara Bako, Sarawak
7.Cameron Highland, Pahang ✔ 2017
8.Muzium Hantu / Ghost Museum, Pulau Pinang
9.Travel overland dari KL ke Thailand menggunakan Train ✔ 2016
10.Travel overland ke 4 Negara Indochina,Vietnam-Kemboja-Thailand-Laos
11.Angkor Wat, Cambodia
12.Red Sand Dune + White Sand Dune,Mui Ne Vietnam
13.Explore Negara China, Naik train explore semua tempat di China dan merentas tembok besar China
14.Ho Chi Minh, Vietnam
15.Explore Water Cave,Tham Nam sambil berTubing,Vang Viang, Laos
16.Explore Pulau Labuan ✔ 2017
17.Temple of Dragon,Bangkok ✔ 2016
18.Explore temple-temple di Chiang Mai,Thailand
19.Explore Brunei ✔ 2017
20.White temple, Chiang Rai,Thailand
21.Overland trip dari Jakarta sehingga ke Bali
22.Gunung Berapi Bromo
23.Explore Sabah ✔ 2017
24.Madame Tussauds,Muzium Wax Thailand
25.Pulau Perhentian
26.Trip Overland Ipoh -Penang by train
27.Pulau Perhentian dan berenang dengan Penyu
28.Explore India
29.Naik train trans Siberia ke Eropah
30.Explore semua muzium di Melaka ✔ 2015
31.Pulau Jeju, Korea
32.Explore Jepun
33. Gunung Rinjani, Lambok
34.Gunung Serapi, Kuching ✔ 2017
35. Ghost Tower, Bangkok
36.Sunset di Angkor wat, Siem Reap
37.Panjat tangga Batu Caves, Selangor ✔ 2017
38.Disneyland
39.Masuk terowong Chu chi, Vietnam
40.Besakih temple, Bali
41. Angkor Thom, Cambodia
42.Koh Rong, Cambodia
43.Gili Trawangan, Indonesia
44.Brobudur, Indonesia
45.Ayuttaya, Thailand
46.Colmar Tropicale, Pahang
47.Taman negara Pahang
48.Cairo
49.Pantai Tusan, Miri ✔ 2016
50.Machu Picchu, Peru

Sport

51.5km ✔2011
52.10Km ✔ 2012
53.half marathon, 21km ✔ 2017
54. full marathon, 42km
55.Penang Bridge International Marathon,21km
56.Kuching Marathon, 21km
57.Standard Chartered KL Marathon,21km
58.Sundown Marathon,21km
59.Dualthons
60.Spartan Race

General

61.Pakai pakaian tradisional iban ✔2017
62. Travel dengan famili, blanja tiket
 flight ✔2017
63.Belayar dengan star cruise
64. Ikut kelas memasak
65.Tengok teater di Istana Budaya
66.Main paintball ✔ 2014
67.Bungee Jumping
68.Scuba Diving
69.Tengok perlawanan bola sepak di stadium
70.Dapatkan lesen motosikal
71.Bagi hadiah krimas suprise by pos ✔2016
72.Beli kereta  ✔ 2007
73.Register vounteer tuk NGO kanser ✔ 2017
74.Beli rumah
75. Backpacker dengan siblings
76.Belajar berenang
77.Ikut kelas jahitan
78.Derma darah
79.travel solo + backpacker
80.Pergi kayak
81.Yoga ✔ 2017
82.Rock Climbing
83.Flying fox
84.Trampoline jump
85.Roller Glider
86.

Setakat ni sahaja bucket list aku, kalau terfikir di benak fikiran aku, baru aku akan update

k bye

**update 25.9.2017




You May Also Like

0 comments