Koleksi tanaman : Limau Kasturi

by - 19:07



Macam-macam anak pokok ada

Minggu lepas aku berkesempatan untuk mengunjungi nursery bergerak berdekatan dengan Pasar Tamu. Pelbagai anak-anak pohon pokok di jual. Aku beli anak pokok limau, nak buat projek kerjasama dengan ayah aku untuk menambahkan koleksi tanaman beliau. Harga pon agak murah baru Rm10 ja. Owner nursery tu siap bagi nasihat lagi bagaimana nak tanam pohon limau tu. Terlupa pula nak ambik particular pasal nursery bergerak ni sebab dah excited dengan anak pokok limau kasturi tu.



Anak Pokok limau kasturi - RM10


 Macam-macam anak pokok ada 


Pilih mana yang menarik hati, lai lai lai


Tak pasti, anak pokok apa ni?

k, bye

You May Also Like

27 comments

  1. Ayah kak ana suka pergi nursery mcm ni. Sebulan sekali kena bawa dia utk top up apa yg perlu. Bestnya nak masak apa, petik je blkg rumah. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis Ana...Macam ayah kita juga, suka bertanam...Macam-macam dia tanam kat belakang rumah, bila nak pakai petik je belakang rumah hihi

      Delete
  2. Perkongsian menarik. teringin juga nak tanam tapi rumah tak ada tanah hehe...

    ReplyDelete
  3. Bawah sekali tu Pokok Buah Tin kot....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Sis Ezna,tak pernah dengar lah Pokok Buah Tin, 1st time dengar ni huhu

      Delete
  4. ayah saya kalau tengok nih mesti dia suka
    sebab memang dia suka tanam pokok
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Hans, kan...Kesukaan setiap ayah sama ja, suka tanam pokok-pokok buah...

      Delete
  5. Sha nampak jambu merah.. Sedapnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis Sha...Ya memang sedap kan jambu merah, kalau craving petik ja kat belakang rumah kalau tanam...

      Delete
    2. Tu la.. Kalau rumah ada tanah, memang syok bercucuk tanam..

      Delete
  6. Suka betul LZ ke nursery begini.. Beli anak pokok untuk koleksi tanaman memang satu terapi, hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sis LZ, yaa sis...Hobi kesukaan ayah saya tu...

      Delete
  7. Semoga pokok kasturi yg di beli membesar dan membuahkan hasil yg berkualiti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Cik Cappuccino, Harap2 lah suatu hari nanti , membesar dan membuah dengan jaya nya hihi

      Delete
  8. Wah, kalau Zumal jumpa dah beli dah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Zumal, yaa harus itu...beli kalau berkesempatan

      Delete
  9. Kat kampung Hana berpokok-pokok limau kasturi hehe ^_^ puas hati bila dapat tanam sendiri kan? btw nice sharing kak! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis Hana...Wah best nya berpokok-pokok ada, kalau nak guna petik ja kat laman kan..

      Delete
  10. Ye mak Sha pun suka projek tanam tanaman ni. Hari tu bawak pegi MAHA, sampai pening kepala nak pilih anak pokok. The best thing bila pokok yang kita tanam keluarkan hasil. GEMBIRA :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, parents kita memang suka bertanam ni. Kalau beli sepohon anak pokok apa-apa2 je, tu pon dah cukup mengembirakan mereka.

      Delete
  11. last pergi nursery masa kat MAHA dulu.. meriah sampai tak tahu nak beli anak pokok mana.... hihiih

    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #34. maaf, baru sempat nak blogwalking ni.

    blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2018/03/senarai-url-blog-34.html

    pemenang akan diumumkan pada malam ini... gud luck!

    ReplyDelete
  12. Tak sabar nak pi nursery kat Cameron nanti, plan nak tanam pokok jugak. Tanam dari biji benih asyik mati je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Auni...Kat Cameron lagi best, saya paling suka bunga ros..Kalau dapat bawa pokok bunga ros tu naik flight memang saya beli kat Cameron

      Delete
  13. limau kasturi dah dua tahun tanam tapi daun je lah lebat, buahnya tak ada pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Farhanna, agaknya kena beli baja buah tu baru dia nak berbuah..

      Delete


"Jarimu jangan kau gunakan untuk menulis aib orang lain. Kerana engkau juga punya aib dan orang lain juga punya jari"

Blogged.my Blogged.my