Pie ayam simple

by - 06:23



tadaaaa, hasil petang tadi 


Projek hujung  minggu, Pie ayam simple menggunakan 'air fryer'...Resepi ni aku jumpa kat page Daddy Can Cook, kredit kepada empunya resepi. 



cheese lupa nak display hahaha


Bahan-bahan untuk inti
1/2 tin sup ayam jenama Campbell's
daging ayam - potong kecil-kecil
2 keping cheese - jenama Chesdale
carrot - potong dadu
bawang besar
sedikit mixed spice - saja letak, resepi asal tak bubuh pon :)

**masak inti macam biasa dah nak dekat masak baru masukkan keju .

Bahan lain
roti prata segera - ambik perisa original
telur kuning - untuk sapu atas pie selepas siap sebelum masuk ke dalam air fryer




potong roti prata dan masuk dalam acuan macam tu




operasi masukkan inti



tepi- tepi roti di lipat cm tu biar inti tak terkeluar masa masak nanti dan cucuk menggunakan 
garpu kat bahagian atas dan seterusnya sapu telur.

sebelum dan selepas dalam air fryer, set suhu 180 degrees celsius selama 15 minit

selamat untuk di ngapppp

k bye :)




















You May Also Like

0 comments